תאונות אופנועים
תאונות אופנועים וקטנועים
למרבה הצער, רוב התאונות הקטלניות והקשות ביותר כיום בישראל הן תאונות דרכים כתוצאה מנסיעה על אופנוע או על קטנוע.
ברוב המקרים פגיעה מתאונת דרכים כתוצאה מרכיבה על אופנוע או על קטנוע תלווה בפציעות חמורות וקשות עד מאוד , הרבה יותר מפגיעות תאונת דרכים כתוצאה מנסיעה במכונית או בכל כלי מנועי אחר המונה 4 גלגלים.
מהן הסיבות העיקריות לתאונת אופנועים וקטנועים וכיצד נוכל להפחית אותן?
- חוסר יציבות כיוון שהרכב המנועי עומד על 2 גלגלים בלבד ונתון בכל רגע לפגיעה חמורה יותר מרכב העומד על 4 גלגלים, לכן חשוב להיות זהירים ולשים לב לסביבה ולנוסעים בדרך.
- החלקה בכביש בעקבות מצבי מזג האוויר המשתנים, לכן חשוב מאוד לשים לב באיזה שטח אנו נוסעים ואם הוא מהווה סכנה ולו קטנה
- אופנועים וקטנועים סביר להניח שיהיו הכלי המנועי הקטן ביותר בכביש ולכן הפגיעות שהם יחוו יהיו קשות יותר ועוצמתיות יותר משאר הרכבים בכביש, לכן חשוב מאוד לשמור את המרחק הנדרש ולשים לב עוד הפעם לכל הסכנות הממשיות היכולות להופיע בדרך.
מה עליי לעשות אם נפגעתי בתאונת דרכים כתוצאה מרכיבה על אופנוע או על קטנוע?
במקרה של תאונת אופנוע או קטנוע כמו במקרה של תאונת דרכים כתוצאה מנסיעה ברכב יש בראש ובראשונה לוודא אם קיימות פגיעות גוף ואם מעורב עוד כלי רכב בתאונה אז כמובן להחליף פרטים הכוללים מספר טלפון, מספר רכב, רישיון נהיגה ושם מלא ולתעד באמצעות סרטוני וידאו את זירת האירוע ומיד לאחר מכן לגשת לטיפול רפואי ולספר שם את התרחשות המקרה מתחילתו עד סופו של זיכרונכם, יש לעבור את כל סדרת הבדיקות המומלצת מהרופא ולוודא שלא נגרמה שום פגיעת גוף ובמקרה וכן יש לפנות לעורך דין המתמחה בנזיקין וקבל ממנו ייעוץ להמשך ההתנהלות עם המקרה, לאחר מכן יש ללכת לתחנת המשטרה ולקבל את "אישור המשטרה" אישור זה הוא הוכחה בנוסף המתעדת את המקרה התאונה ואת כל המעורבים בה בנוסף.
יש לציין שגם אם מיד לאחר קרות התאונה אינכם מרגישים פגיעות גוף זה לגיטימי והגיוני מאוד שהכאבים יבואו ויורגשו רק לאחר מספר ימים מזמן התאונה, לכן עשו לעצמכם טובה ולכו להיבדק בכל פעם שקורית תאונה כזו או אחרת, דבר זה יכול להציל חיים ולגרום לנזק להיות פחות משמעותי.
מה עליכם לעשות אם לא קיים ביטוח חובה באופנוע או לחילופין קטנוע שעליו רכבתם?
במידה והנכם בעלי הקטנוע או האופנוע שעליו רכבתם ובידיעתכם שאין עליו ביטוח חובה יש באפשרותכם לנסות לתבוע את הביטוח של בעל הרכב האשם בתאונה כלומר בעל הרכב המעורב אתכם, הצד השני.
במידה ולא קיים ביטוח חובה באופנוע או בקטנוע שבו נהגתם ואינכם בעלי הרכב ולא ידעתם שאין עליו ביטוח חובה החוק מכריע שקיימת לכם הזכות לתבוע את הקרנית, קרנית- הקרן לפיצויי תאונות דרכים, הקרנית מטפלת אך ורק בנזקי גוף ומחויבת לפצות נפגעים כתוצאה מתאונות דרכים שאין ביכולתם לתבוע את המבטח היכול לפצות אותם בעקבות הנזק הנגרם.
הקליקו לעמוד הבית לליווי וייעוץ משפטי