תאונות דרכים קטלניות
בכל מצב הנתון שבו מתרחשת תאונת דרכים קשה מאוד הגובה קורבנות, הרי מדובר במקרה פלילי שמחייב חקירה ומעורבות מטעם המשטרה.
להגשת כתב אישום, המשטרה מבצעת חקירה סביב תאונת הדרכים ואוספת כמה שיותר עדויות מהמקרה של עדים אשר היו מעורבים בתאונה.
בחקירה נכללים גם כן המצבים הרפואיים והרשומות הרפואיות של כל הניזוקים בתאונה, מסקנותיהם של בוחני התנועה במשטרה לגבי בחינת האירוע עפ"י צילומים שנלקחו מהזירה, חריקת צמיגי המכוניות אשר נמצאו על הכביש, הפגיעות הפיזיות של נפגעי התאונה ועוד…
לאחר שהמשטרה אספה את כל החומרים הנ"ל, קצין המשטרה בוחן את התיק וממליץ האם כדאי להגיש את כתב האישום או שמא לא
גרימת מוות ברשלנות:
במצב שבו הנהג מואשם בגרימת מוות ברשלנות, שם הדבר הוא שהנהג גרם למותו של האדם אך ללא כוונת פגיעה אלא חוסר מודעות למצב הנתון למרות שהציפייה מאדם שתהיה לו מודעות כלשהי למעשיו במיוחד בכביש. סעיף 304 לענישה בחוק דינו של האדם- מינימום של 6 חודשי מאסר ועד 3 שנות מאסר.
הריגה:
בניגוד לגרימת מוות ברשלנות תאונת דרכים קטלנית עלולה להיגרר לעבירה חמורה יותר, לכתב אישום בגין הריגה.
עבירה זו אינה נגמרת בהכרעה משפטית של חוסר תשומת לב, תום וחוסר כוונת פגיעה, כאשר מוגש כתב אישום בגין הריגה מדובר במקרה המתואר כחוסר התייחסות לחוק, לאדישות בכביש ולפזיזות אשר התנהגויות אלו מגדילות את הענישה והיא עומדת על עד 20 שנות מאסר בגין הריגה.
עזרה מבחינה משפטית וייצוג משפטי:
לאחר תאונת דרכים קטלנית הנהג היוצא האשם בתאונה עומד לפני הכרעה לדין בגין הריגה או בגין גרימת מוות ברשלנות, שתי עבירות אלו דינן עונשי מאסר ממושכים לשנים, עורך הדין יכול להפריך את כל הראיות נגד הנאשם שהוא מייצג ולנסות לאתר עדויות זכות בכדי לבטל את כתב האישום, מאחר וברוב המקרים התנהלות זו כמעט ולא אפשרית, עורך הדין יפעל להפחתת עונשי המאסר וגם כן יש מקרים שבהם יוכל בהאשמות בגין גרימת מוות ברשלנות להמיר את הענישה לעבודות שירות.
הקליקו לעמוד הבית למידע משפטי נוסף